071-516 16 00
Minder spoed? Stuur een bericht

Wanneer u besluit patiënt bij DeltaDents te willen worden, vragen wij u en eventuele andere familieleden, uzelf online aan te melden. Nadat u zich heeft ingeschreven zal u door ons benaderd worden voor het plannen van een intake afspraak.

Doel

Het doel van de intake afspraak is het begin van een vertrouwensband tussen u en uw tandarts en daarbij uw wensen, eventuele problemen op tandheelkundig gebied en uw actuele gebitssituatie in kaart te brengen en, indien nodig, een behandelplan op te stellen.

Intake

Een intake verloopt als volgt:
Als eerste wordt u gevraagd een medische anamneselijst in te vullen. Deze lijst bevat vragen over uw algehele gezondheid. De tandarts zal deze lijst samen met u doornemen. Er zal tijdens het eerste bezoek worden gevraagd naar uw wensen, klachten en uw eigen indruk van uw gebit. Ook uw tandheelkundige voorgeschiedenis komt aan bod.

Na het mondonderzoek zullen twee digitale röntgenfoto’s worden gemaakt van de linker- en rechterkant van uw tandboog, de zogenaamde bitewing foto’s. Indien u foto’s van uw oude tandarts mee heeft, of naar ons heeft laten opsturen, die minder dan twee jaar oud zijn, kunnen deze ook gebruikt worden. Vervolgens wordt indien nodig een OPT (een overzichtsfoto) gemaakt waarop alle tanden, wortels, de kaak en de kaakgewrichten staan, welke met de tandarts zal worden besproken.

Op grond van alle verzamelde gegevens stelt de tandarts een diagnose en maakt met u, indien nodig, een behandelplan. Als het behandelplan uitgebreid is, wordt er soms een nieuwe afspraak gemaakt om dit met u te bespreken en eventuele andere opties door te nemen. Desgewenst kan er direct een kostenbegroting worden meegegeven of worden toegestuurd. Omdat we allen een eigen specialisme hebben zal de tandarts tijdens de intake bepalen bij welke tandarts/specialist binnen onze praktijk u het beste behandeld kunt worden.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat een eerste bezoek inclusief röntgenfoto’s ongeveer € 75,- tot € 155,- per persoon kost. De factuur ontvangt u en/of uw verzekering via onze factoring maatschappij Infomedics. Doorgaans worden de codes, gedeclareerd tijdens de intake afspraak, vergoed door uw verzekering als u een tandartsverzekering heeft, maar wij raden u altijd aan dit eerst te controleren bij uw zorgverzekeraar. De codes die wij u in rekening brengen zijn mogelijk: C001, 2 x X10 en eventueel een X21. Iedere verzekering heeft weer haar eigen voorwaarden en vergoedingssystemen.

Als richtlijn houden wij eens in de  2 jaar aan als periode om nieuwe bitewing foto’s te maken, om zo de conditie van uw gebit optimaal in de gaten te kunnen houden.